Suomalainen kauratuote kiinnostaa – gluteenittomia viedään jo 40 maahan

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kotimaiset kauratuotteet kiinnostavat kuluttajia ja gluteenittoman ruokavalion suosio on kasvanut viime vuosina. Myllärin gluteenittomaan valikoimaan kuuluu niin kuluttaja-, suurtalous- kuin leipomotuotteita. Helsingin Mylly Oy:n Vaasan tuotantotiloja on nyt laajennettu kysynnän kasvaessa.

– Viemme kauratuotteita yli 40 eri maahan, Afrikkaan, Kaukoitään ja Australiaan asti, kertoo Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin.

Viennin osuus yrityksen liikevaihdosta on jo noin 35 prosenttia. Vientiin menee erityisesti luomutuotteita ja gluteenittomia kauratuotteita. Maailmalla yritys tunnetaan nimellä Helsinki Mills. Lisäksi yrityksen gluteenittomia luomukauratuotteita myydään ulkomaalaisille kuluttajille suunnatun The Nordic Oatventure -tuotemerkin alla esimerkiksi Saksan Amazon-verkkokaupassa.