Ennätysmies on syönyt jo 32 000 Big Macia – hämmentävä saavutus

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rakkaus hampurilaisia kohtaan ei ole harvinaista etenkään Yhdysvalloissa, McDonald’s-ravintolaketjun kotimaassa. Harva kuitenkaan rakastaa Big Mac -purilaisia aivan samanlaisella intensiteetillä kuin Wisconsinista kotoisin oleva Donald Gorske.

Donald Gorske söi taannoin elämänsä 32 340. Big Mac -hampurilaisen. Samalla hän tuli rikkoneeksi maailmanennätyksen ennätyksen, jonka hän asetti itse vuonna 2016 syötyään elämänsä 28 788. Big Macin. Fond du Lacissa asuva Gorske kertoo syövänsä keskimäärin kaksi Big Macia päivässä yksinkertaisesti siksi, että hän rakastaa kyseistä hampurilaista.

Gorske kertoo syöneensä ensimmäisen Big Macinsa vuonna 1972 saatuaan ensimmäisen autonsa. Mies totesi jo tuolloin todennäköisesti syövänsä hampurilaisia koko loppuelämänsä ajan, ja alkoi säilömään niiden myyntipakkauksia sekä ostoskuitteja.

Guinness World Recordsin mukaan Gorsken verensokeri- ja kolesteroliarvot ovat epätavallisesta ruokavaliosta huolimatta hyvät. Mies kertoo kävelevänsä päivittäin lähes 10 kilometriä ja syövänsä ranskanperunat sisältävän aterian sijaan pelkästään hampurilaiset.