Googleen lapsia suojeleva uudistus – kuvia voi poistaa aiempaa helpommin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Google on paljastanut uudistaneensa palveluitaan tavalla, jonka tarkoituksena on suojella lasten ja alaikäisten turvallisuutta. Jatkossa esimerkiksi alaikäisten kuvien näkyvyyttä on helpompi rajoittaa verkossa.

Uudistuksen myötä kaikki alle 18-vuotiaat sekä heidän vanhempansa ja huoltajansa voivat pyytää Googlea poistamaan alaikäisistä otetut kuvat kuvahakujen tuloksista. Google tosin huomauttaa, etteivät poistetut kuvat välttämättä katoa kokonaan internetistä. Ne eivät vain ilmaannu enää Google-hauissa.

Jatkossa alle 18-vuotiaiden Google-hauissa on käytössä vakioasetuksena sisältöä rajoittava SafeSearch-ominaisuus. Youtubessa alaikäisillä on käytössä vakioasetuksena laajimmat yksityisasetukset videoita palveluun ladatessa. Alle 18-vuotiaat eivät voi jatkossa asettaa sijaintihistoriaa päälle karttapalveluissa, kuten Google Mapsissa.