Yhdysvallat suunnittelee: Maahan vain koronarokotukset ottaneita

Matkailu · Terhi Piiroinen

Valkoinen talo on tiedottanut, että Yhdysvaltoihin suunnitellaan uusia matkustusrajoituksia. Uuden lakialoitteen mukaan maahan saisi matkustaa ainoastaan koronavirusrokotteen saaneet henkilöt.

Asiasta uutisoineen Associated Pressin mukaan rokotuspakon aikataulua ei ole vielä kerrottu. Yhdysvallat on asettanut maahantulokiellon useasta Euroopan maasta sekä Kiinasta, Brasiliasta ja Iranista Yhdysvaltoihin matkustaville ulkomaan kansalaisille, tietyin poikkeuksin. Myös Suomi kuuluu maahantulokiellon piiriin.

Maahantulokielto ei kuitenkaan koske amerikkalaisia eikä Yhdysvalloissa vakituisesti asuvia sekä tietyillä viisumeilla maassa oleskelevia. Yhdysvaltoihin lentäviltä matkustajilta edellytetään koronatestissä käymistä ennen matkaa. Matkustajien tulee näyttää koneeseen noustessa joko negatiivinen testitulos tai todistus siitä, että on aiemmin sairastanut COVID-19-taudin ja parantunut siitä.