Oulun poliisin karmea löytö – jarruvikaisessa kuorma-autossa 10 tonnin ylikuorma

Autot Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi valvoi taannoin tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa. Tehostetun valvonnan myötä Oulussa pysäytettiin erittäin vaaralliseksi kuvailtu kuorma-auto. Jarruvian ja ylikuorman ansiosta ajoneuvo olisi saattanut onnettomuustilanteessa aiheuttaa mittavaa vahinkoa.

Kuorma-auton mukana oli yli kymmenen tuhannen kilon ylikuroma, minkä vuoksi sen sallittu massa ylittyi jopa 40 prosentilla. Ajoneuvon vaihtokorissa olleen kuorman liikkumista ei myöskään oltu estetty riittävästi. Vaarallisuutta lisäsi merkittävästi jarrujärjestelmässä ilmenyt vakava vika, jonka vuoksi ajoneuvoa olisi voinut kuvailla lähes jarruttomaksi.

Kuorma-auton kerrotaan liikkuneen maanantaina vilkkaassa kaupunkitaajamassa. Poliisi poisti ajoneuvon rekisterikilvet ja määräsi kuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon. Viranomaiset toteavat tiedotteessa raskaan kaluston jarrujen olevan jo lähtökohtaisesti kovassa rasituksesta, minkä vuoksi niiden huoltaminen säännönmukaisesti on erityisen tärkeää.