Rakastettu lastenkirjailija Gunilla Bergström on kuollut – muistetaan Mikko Mallikas -kirjoistaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikko Mallikas -lastenkirjojen kirjoittaja ja kuvittaja Gunilla Bergström on kuollut. Eri puolilla maailmaa suositun hahmon luoja menehtyi 79-vuotiaana.

Uutisen Gunilla Bergströmin kuolemasta paljasti hänen kustannusyhtiönsä Bok-Makaren. Yhtiön mukaan kirjailija kuoli kotonaan pitkään jatkuneen sairauden päätteeksi.

Bergström loi Alfons Åbergin eli Mikko Mallikkaan 1970-luvun alussa. Hahmon suosion myötä hän lopetti työnsä toimittajana ryhtyäkseen kokopäiväiseksi kirjailijaksi. Hän julkaisi uransa aikana kymmeniä lastenkirjoja, joista noin 25 oli Mikko Mallikas -kirjoja.

Mikko Mallikas on kymmenille kielille käännettyjen kirjojen lisäksi seikkaillut muun muassa elokuvissa, televisiosarjassa ja näytelmissä. Mikko Mallikkaan lisäksi muita Bergströmin luomia hahmoja ovat Milla sekä Bill ja Bolla.