Hurrikaani Ida iski Yhdysvaltoihin – tältä myrskyn silmässä näytti

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hirmumyrsky Ida iski Yhdysvaltojen etelärannikolle viikonloppuna. Hurrikaani on aiheuttanut Louisianan osavaltiossa laajamittaista tuhoa muun muassa voimakkaiden tuulien ja äkkinäisten tulvien muodossa.

Sosiaalisessa mediassa on sittemmin nähty runsain määrin hurrikaaniin ja sen aiheuttamaan tuhoon liittyviä videoita. Twitterissä nähtiin muun muassaNational Hurrican Center -viranomaistahon jakama video, jossa tutkimuslentokone lennetään suoraan hurrikaanin silmään. Myrskypilvien ja voimakkaiden tuulten ympäröimässä myrskyn silmässä vallitsee tyyni ja pilvetön sää.

Ida-myrsky voimistui välillä jopa voimakkuusluokan neljä hurrikaaniksi. Tuulen nopeus oli voimakkaimmillaan jopa 70 metriä sekunnissa. Myöhemmin myrskyn voimakkuus kuitenkin laantui jälleen hieman.