Kesäinen sää loppuu lyhyeen – syysmyrsky iskee loppuviikosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa päästiin viikonloppuna nauttimaan jälleen kesäisistä säistä, mutta pian ilma on muuttumassa jälleen kertaheitolla syksymmäiseksi. Loppuviikosta Suomeen on nimittäin saapumassa jo syyskuun ensimmäinen syysmyrsky.

Viikko alkaa Forecan mukaan aurinkoisena päivälämpötilojen kohotessa paikoin jopa 20 asteeseen. Keskiviikkona Suomeen kuitenkin alkaa virtaamaan Jäämereltä kylmää ilmaa, minkä seurauksena pohjoistuuli voimistuu ja sadekuurot yleistyvät ensin pohjoisessa. Lämpötilat viilenevät noin viiden asteen verran.

Perjantaina Suomeen saapuu luoteesta syysmyrsky. Pohjoistuuli voimistuu läntisillä merialueilla myrkylukemiin, ja myrskypuuskiin kannattaa vaurautua perjantai-iltapäivän ja lauantaiyön välisenä aikana kaikkialla maan etelä- ja keskiosissa.

Forecan kuukausiennusteen perusteella toppatakkia ei välttämättä aivan vielä tarvitse kaivaa esiin kaapista. Syyskuun lopussa saattaa nimittäin olla vielä jopa kesäisten säiden mahdollisuus Mustanmeren pohjoispuolelta mahdollisesti Suomea kohti hivuttautuvan lämpimän ilman ansiosta. Pitkän linjan sääennusteet ovat kuitenkin vielä kehitysasteella, ja ennusteeseen voi tulla rajujakin muutoksia.