Samsung voi jumiuttaa televisionsa etänä tarkoituksena estää varkauksia

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Samsung on paljastanut televisiomalleissaan olevan ominaisuus, jolla yhtiö voi tehdä mistä tahansa televisiosta käyttökelvottoman etänä. Yhtiön mukaan sen tarkoituksena on estää varastetun tavaran myyntiä eteenpäin.

Samsung kertoo varkaiden iskeneen heinäkuussa yhtiön varastoon Etelä-Afrikassa. Yhtiö aktivoi varastettujen televisioiden TV Block -ominaisuuden niiden sarjanumeroiden perusteella. Ominaisuus kuolettaa televisiot sen jälkeen, kun ne on yhdistetty internetiin.

TV Block -ominaisuus löytyy kaikista yhtiön uudemmista televisiomalleista. Mikäli televisio kuoletetaan vahingossa, täytyy asiakkaan Samsungin mukaan toimittaa yhtiölle ostotodistus. The Verge -sivuston mukaan yhtiö ei ole paljastanut, onko ominaisuutta mahdollista käyttää mikäli yksittäisiin kuluttajiin kohdistuvien varkauksien tapauksessa, vai käytetäänkö sitä vain tapauksissa joissa televisioita on varastettu tehtailta, varastoista ja jälleenmyyjiltä.