Etanapannua voi hyödyntää myös kalan kanssa – tällä reseptillä suussa sulavia silakkarullia

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Tapakset ovat mukava lisä illanistujaisiin, jolloin nautitaan ystävien seurasta ja pikkusuolaisesta purtavasta viinin kera. Etanapannulla voi valmistaa silakkafileestä herkullisia rullia. Kalaruokien puolesta puhuva Pro Kala ry on loihtinut seuraavan reseptin kaikkien käyttöön.

Silakkarullat etanapannullanoin 350 g pienikokoisia silakkafileitäsuolaa, valkopippuria1/2 dl ruohosipulisilppua1/2 dl persiljasilppua50 g voita2-3 valkosipulinkynttäVaraa ruokailijalle silakkafileitä yhtä monta kuin etanapannussa on koloja. (yleensä 6 kpl)

1. Levitä silakkafileet auki, nahkapuoli ylöspäin leikkuulaudalle tai leivinpaperin päälle työpöydälle. 2. Ripottele pintaan kevyesti suolaa ja pippuria sekä runsaasti ruohosipuli- ja persiljasilppua. Taita takaisin kalan muotoon, kiedo rullalle ja nosta rullat etanapannujen koloihin.3. Purista valkosipulit pehmeään rasvaan ja sekoita seos tasaiseksi. Nosta lusikalla nokare valkosipulivoita jokaisen fileen päälle.4. Kypsennä pannut 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna rauhoittua 5 min ennen tarjoilua.