Vie vanhus ulos -kampanja alkoi jälleen – tärkeällä asialla

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ikäihmisetkin tarvitsevat ulkoilua, mutta aina se ei suju yksin. Yli 75-vuotiaista vajaa kolmasosa kokee Ikäinstituutin mukaan vaikeuksia puolen kilometrin kävelyssä, ja vanhusten liikkuminen on vähentynyt entisestään korona-aikana. Pian alkavassa Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjassa haetaan jälleen vapaaehtoisia tarjoamaan ulkoiluapua vanhuksille.

8. syyskuuta – 8. lokakuuta käynnissä olevan Vie vanhus ulos -kampanjan tarkoituksena on edistää ikäihmisten ulkoilua. Erityisesti tavoitteena on tarjota vanhuksille ulkoiluun apua ja seuraa. Kampanjaan voi osallistua esimerkiksi ulkolemalla oman läheisen kanssa ja ilmoittamalla ulkoilukerrat tai kävelykilometrit vievanhusulos.fi -sivustolla.

– Nyt jos koskaan tarvitsemme lisää askelia ja yhdessäoloa arkeen. Yhteiset, koronaturvalliset kävelylenkit kohentavat kuntoa, virkistävät mieltä ja parantavat vastustuskykyä, kertoo Ikäinstituutin suunnittelija Heli Starck tiedotteessa.

Ulkoilutarinoita kehotetaan jakamaan myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #VieVanhusUlos. Kampanja kulminoituu iäkkäiden ulkoilupäivään, joka järjestetään 7. lokakuuta.