Tallimääräystä uhmannut Valtteri Bottas jättää Mercedes-tallin – korvaa Kimi Räikkösen Alfa Romeolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen formulatähti Valtteri Bottas nousi viikonloppuna otsikoihin ympäri maailmaa, kun hän uhmasi tallimääräystä ja ajoi Hollannin osakilpailussa nopeimman kierroksen. Siten Bottas toimi toisin kuin hänen Mercedes-tallinsa häneltä edellytti.

Tänään Alfa Romeo -formulatalli tiedotti, että Valtteri Bottas siirtyy Mercedes-tallista Alfa Romeolle usean vuoden sopimuksella. Näin hän korvaa Kimi Räikkösen, joka ilmoitti viime viikolla jättävänsä sekä Alfa Romeon että koko formulauransa. Bottas julkaisi tunti sitten sosiaalisessa mediassa jäähyväisensä Mercedesille.

Viimeiset neljä vuotta Valtteri Bottas on ajanut Mercedes-tallissa maailmanmestari Lewis Hamiltonin tallikaverina. Suomalaiskuljettaja on menestynyt hyvin, mutta Lewis Hamilton on koko ajan ollut Mercedesin selkeä ykköskuski ja nopeampi kuin Bottas. Suomalainen on kuitenkin noussut seitsemän kertaa voittajana podiumille ja sijoittunut MM-sarjassa kahdesti toiseksi.