Suomalaisesta Alan Wake -kulttipelistä uusi versio – nyt uusille konsoleille

Digi Pelit · Tim Isokivi

Suomalaisyhtiö Remedy Entertainment tunnetaan kansainvälistä kiitosta saaneista peleistä, kuten Max Payne ja Control. Nyt yhtiön vuonna 2010 ilmesryneestä kauhua, seikkailua ja toimintaa yhdistäneestä Alan Wake -pelistä on tulossa uusi, remasteroitu versio.

Alan Waken kesästä saakka huhuttu uusi versio vaikuttaa saaneen vahvistuksen, sillä se on ilmestynyt jo useiden kauppapaikkojen valikoimiin. Tuoreiden tietojen valossa Alan Wake Remastered ilmestyy jo lokakuussa PS4, PS5, Xbox One ja Xbox Series X/S -konsoleille. Peli on aikaisemmin julkaistu vain Xbox 360 ja PC -koneille, joten nyt myös Playstation -pelaajat pääsevät nauttimaan siitä.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, kuinka Alan Waken uusi versio tulee käytännössä poikkeamaan alkuperäisestä. Stephen Kingin kirjoista ja Twin Peaks -sarjasta vaikutteita saaneessa pelissä seurattiin Bright Fallsin pikkukaupungin synkkiin salaisuuksiin perehtyvää kirjailija Alan Wakea. Pelin on huhuttu saavan tulevaisuudessa myös jatko-osan.