Realitytähden kuoleman esitutkinta päättyi Kuopiossa – kuolemansyytutkinta varmisti epäilykset

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomalaisessa realitysarjassa mukana ollut parikymppinen tamperelaismies löydettiin kuolleena Kuopiossa sijaitsevalta parkkialueelta vapun vastaisena yönä. Tapausta tutkittiin alkuun henkirikoksena. Suoritetun esitutkinnan perustella asiassa ei kuitenkaan enää epäillä rikosta, ja esitutkinta päätetään ei rikosta -perusteella.

– Hätäkeskukseen tuli lauantaina 1. toukokuuta noin kello 03:00 aikaan ilmoitus tajuttomasta miehestä Kuopion Petosella sijaitsevan Kulmakadun pihassa. Paikalle ensimmäisenä mennyt ensihoidon yksikkö ilmoitti, että paikalta löytynyt mies on vainaja, poliisi tiedottaa.

Alkuvaiheessa saatujen tietojen sekä tapauksen olosuhteiden vuoksi asiaa ryhdyttiin tukimaan epäiltynä henkirikoksena, tappona. Poliisi otti rikoksesta epäiltynä kiinni vainajan naisystävän sekä asunnon haltijan, jonka asunnossa mies ja tämän naisystävä olivat viettäneet iltaa.

– Esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella mies ja naisystävä olivat tulleet Kuopioon vapun aattona noin seitsemän aikaan illalla. He olivat olleet ensin Kuopion keskustassa, josta he olivat menneet taksilla kahdestaan Kulmakadulla sijaitsevalle asunnolle.

Suoritettujen kuulustelujen perusteella on vahvistettu, että asunnon haltija oli käynyt kotonaan lauantaina 1.5. noin kahden aikaan yöllä. Mies ja naisystävä olivat olleet tuolloin asunnolla kahdestaan. Asunnon haltija oli ollut kotonaan lyhyen ajan, ja hänen poistuttua asunnolta mies ja naisystävä olivat jääneet sinne kahdestaan.

Pian asunnonhaltijan poistumisen jälkeen mies oli lähtenyt pois asunnolta, minkä jälkeen naisystävä oli yrittänyt tavoittaa häntä tuloksetta puhelimella. Miehen poistumisen jälkeen myös hän oli lähtenyt pois asunnolta ja löytänyt miehen kerrostalon pihamaalta.

– Suoritettujen esitutkintatoimenpiteiden perusteella vahvistui, ettei asunnon haltijaa ole syytä epäillä rikoksesta, minkä vuoksi hänen asemansa muutettiin rikoksesta epäillystä todistajaksi. Tapahtumapaikalta taltioitujen näytteiden, teknisen tutkinnan, suoritettujen kuulustelujen sekä oikeuslääketieteellisestä ruumiinavauksesta saatujen tietojen perusteella asiassa ei enää epäillä rikosta. Esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella naisystävä ei ole aiheuttanut miehen kuolemaa eikä kuolemaan epäillä liittyvän ulkopuolista tekijää, Pohjois-Savosta kerrotaan.

Kuolemaan johtaneita syitä on tarkemmin selvitetty kuolemansyyntutkinnassa. Kuolemansyyn selvittämistä koskevat asiakirjat ovat salassapidettäviä. Suoritetun esitutkinnan perustella asian esitutkinta päätetään ei rikosta -perusteella.