Hämeen poliisilaitos: ”Kaikki vuorokauden rattijuopumukset liittyivät huumaaviin aineisiin”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Huumekuskien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti kuluneen kymmenen vuoden aikana. Pelkästään alkoholia nauttineet rattijuopot liikkuvat eniten viikonloppuisin ja öisin, kun taas huumausaineita nauttineet ovat liikenteessä pitkin viikkoa ja kaikkina kellonaikoina. Poliisin resurssien pienentyessä myös päihdekuskien valvonta vähenee väistämättä.

Hämeen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että kaikki laitoksen alueella kiinni otetut liikennejuopumustapaukset ovat olleet huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Esimerkiksi keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen kuljettuaan henkilöautoa huumaavan aineen vaikutuksen alaisena Lahdenkadulla keskiviikkona aamulla Lahdessa.

Poliisi otti myös kiinni saman päivän aikana toisen huumekuskin Tammelasta. Tällöinkin kyseessä oli keski-ikäinen mies ja hän kuljetti ajoneuvoa päihtyneenä iltapäivällä Valtatie 2:lla. Lisäksi nuoren naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen kuljettuaan mopoa huumaavan aineen vaikutuksen alaisena Ojoistenkadulla aikaisin torstain puolella Hämeenlinnassa.