Lennolta myöhästynyt nainen aiheutti pommiuhan – ei halunnut lapsensa myöhästyvän koulusta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen nainen aiheutti taannoin perättömäksi osoittautuneen pommiuhan Floridalaisella lentoasemalla. Teon taustalla oli se, ettei 46-vuotias perheenäiti halunnut lapsensa myöhästyvän koulusta.

Chicagolainen Marina Verbitsky saapui aviomiehensä ja poikansa kanssa Fort Lauderdale-Hollywoodin kansainväliselle lentoasemalle maanantai-iltana. Perillä perheelle paljastui, että he olivat myöhässä lennoltaan. Raivostuneen Verbitskyn kerrotaan väittäneen JetBlue-yhtiön henkilökunnalle, että hänen koneeseen jo päätyneessä matkalaukussa oli pommi.

Lentokone ohjattiin rullaustieltä takaisin porteille ja matkustajat evakuoitiin. Kone tutkittiin viranomaisten toimesta, mutta räjähteitä ei löydetty. Perättömän pommiuhkauksen tekemisestä pidätetty Verbitsky määrättiin mielentilatutkimukseen ja vapautettiin 10 000 dollarin takuusummaa vastaan.

– Se oli virhe. Hän oli hermostunut, sillä hänen poikansa piti päästä kouluun. Syntyi sekamelska, mutta hän ei tarkoittanut sitä, Verbitskyn anonyyminä pysyttelevä perheenjäsen kuvaili Chicago Sun-Times -lehdelle.