THL muutti matkustussuositusta – matkailua ei tule enää välttää

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ulkomaille matkustamista kehotettiin koronatilanteen vuoksi pitkään välttämään muista kuin tarpeellisista syistä. Nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on kuitenkin päivittänyt matkustussuosiota koskevat ohjeensa.

THL ei enää suosittele tarpeettoman matkustamisen välttämistä ulkomaille. Suositus on keskiviikkona poistettu laitoksen verkkosivuilta. THL kuitenkin suosittelee ulkomaille matkustaville täyttä koronarokotesuojaa.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuominen kirjoitti aiheesta Twitterissä. Hänen mukaansa myös ulkoministeriö tulee muuttamaan matkustustiedotteet THL:n suositusten mukaisesti. Suositukset saattavat kuitenkin edelleen muuttua nopeallakin aikataululla koronatilantessa mahdollisesti tapahtuvien muutosten mukaisesti.