Junamatkustaminen lisääntyi – silti vielä kaukana huippukausista

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat jälleen siirtyneet matkustamaan joukkoliikennevälineisiin viime vuoden eristyksen jälkeen. Elokuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä 863.000 matkaa, mikä noin 14 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Matkustusmääristä on jääty kuitenkin 30 prosenttia jälkeen vuodesta 2019.

Eniten matkustus kasvoi elokuussa heinäkuuhun verrattuna Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Turun sekä Helsingin ja Oulun välillä. Kaukoliikenteen junista täsmällisiä oli elokuussa yhteensä 88,3 prosenttia. Tavoite on 90 prosenttia. Täsmällisyystavoite ei täyty, jos kaukoliikenteen juna on viisi minuuttia tai enemmän myöhässä.

– Junamatkustamisessa tapahtui selkeä käänne vilkkaampaan suuntaan kesän aikana, etenkin heinäkuu oli onnistunut. Työmatkustaminen ei sen sijaan ole kasvanut odotetusti deltamuunnoksen ja etätyösuosituksen takia. Matkustus painottuu nyt vahvasti vapaa-aikaan, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.