Syksy on ihanaa aikaa taaperoperheessä – ota koppi näistä vinkeistä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pikkuväen kanssa on mukava puuhastella vuoden ympäri, mutta syksy tarjoaa runsaasti tekemistä taaperoperheille. Kirpeät syyspäivät houkuttelevat viettämään runsaasti aikaa ulkosalla, mikä vaikuttaa myöhemmin positiivisesti koko perheen yöuniin.

Lapset rakastavat lehtikasoissa pomppimista. Anna taaperon osallistua haravointiin omalla pienellä välineellään. Syksyllä kannattaa myös ottaa paljon valokuvia, sillä ruska on upea tausta poseerauksille. Mikäli ulkona on sateinen ja kylmä ilma, voi vihmontaa karata sisätiloihin.

Taaperoiden kanssa voi esimerkiksi leipoa keksejä, kaivertaa kurpitsaa tai askarrella. Metsäretkillä pikkuiset oppivat karkeamotoriikkaa kiviä ja kantoja väistellessään ja kantojen päällä kiipeillessään. Käykää markkinoilla, teatterissa, kirjastossa ja kahviloissa. Pimeä syysilta tarjoaa myös oivan mahdollisuuden käpertyä koko perheen voimin sohvan nurkkaan viltin alle viettämään elokuvailtaa.