Koronavuosi vei asumisen juurilleen – remonteissa kestäviä ja kotimaisia valintoja

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Työikäiset ja perheelliset muuttavat kaupungeista takaisin maaseudulle. Turvallisuus, luonto ja kestävä kehitys ovat valttikortteina, mutta myös asumisen laatu – maalla saa rahalle enemmän vastinetta.

Suomalaisen Topi-Keittiön mukaan yksi syy omakotitaloasumisen suosioon on etätyön lisääntyminen, joka näkyy myös kotien kalustesuunnittelussa. Rakentamisessa suositaan nyt myös kotimaisia ja vastuullisia valintoja. Vuodesta 1939 saakka Kalajoella toiminut keittiöfirma tietää, että kotimaisten kalusteiden kysyntä on nyt kasvanut.

– Kuluttajat arvostavat kotimaisuutta ja kestäviä tuotteita sekä asiantuntevaa kalustesuunnittelua rakennus- ja remontointiprojekteissaan, summaa Topi-Keittiöiden markkinointijohtaja Riitta Ojala-Fors.