Praha äänestettiin maailman kauneimmaksi kaupungiksi

Matkailu · Tim Isokivi

Tšekin pääkaupunki Praha on matkailijoiden suosiossa erityisesti sen ajattoman yleisilmeen ja näyttävän arkkitehtuurin vuoksi. Nyt eurooppalaiskaupunki on valittu suositun Time Out -matkailulehden mukaan maailman kauneimmaksi kaupungiksi.

Time Out -lehden mukaan kyselyyn vastasi yhteensä 27 000 kaupunkilaista eri puolilta maailmaa. Jopa 83 heistä äänesti Prahaa maailman kauneimmaksi kaupungiksi. Ylistystä keräsivät niin arkkitehtuuri, Letná-puiston kukkuloilta avautuvat näkymät kuin kaupunkia ympäröivä luontokin.

– Olipa kyse sitten Kaarlensiltaa pitkin valetamisesta tai astronomisen kellon tuijottamisesta, kuuluu suurenmoinen arkkitehtuuri Prahassa vietettyyn päivään, Time Out kuvailee.

Noin 1,3 miljoonan asukkaan Prahan historiallinen keskusta kuuluukin kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintöluetteloon. Praha sijoittui myös toiseksi Time Outin maailman parhaiten rentoutumiseen soveltuvien kaupunkien listalla.