Poliisi etsi kahta lasta eilen Rovaniemellä – unohtivat ilmoittaa vanhemmille leikeistä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rovaniemen poliisi kertoo saaneensa äskettäin kaksi hyvin samankaltaista työtehtävää, joissa molemmissa tapauksissa lapsi oli jättänyt tulematta koulusta kotiin. Molemmat katoamistapaukset päättyivät onnellisesti.

– Tässä taustalla on se tuttu tarina, että jäädään leikkimään uuden kaverin kanssa. Kaverilla oli lupa, mutta toisen osalta lupa oli unohtunut pyytää, toteaa Lapin poliisilaitoksen ylikonstaapeli Petri Rantala.

Toinen lapsi löytyi kaverinsa kanssa leikkimästä neljän aikaan iltapäivällä ja toinen puoli seitsemän jälkeen. Kummallakaan lapsella ei ollut omaa puhelinta mukana. Kummassakin etsintätehtävässä partio löysi lapsen pian ilmoituksen jälkeen.

– Lapsen ollessa kadoksissa, on vanhempien huoli valtava. Poliisi satsaa lapsen etsintätehtävään aina kaikkensa, ja myös näihin tehtäviin oli sidottu kaikki partiot Rovaniemen alueelta. Vanhempien ja aikuisten onkin hyvä kerrata lasten kanssa koulumatka, muistuttaa kotiintuloajoista ja siitä, että kännykkä pidetään mukana, jos sellainen on, muistuttaa Rantala.