USB-johto päätyi teinipojan sukuelimeen – uskomaton selitys

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Yritys mitata miehuuden kokoa oli päättyä traagisesti brittiläisen teinin tapauksessa. 15-vuotias poika kiidätettiin sairaalan ensiapuun USB-johdon jäätyä jumiin hänen sukuelimensä sisään. Anonyyminä pysyttelevä teini oli työntänyt kotonaan USB-johdon virtsaputkensa sisään.

Hän perusteli tekoaan kertomalla olleensa utelias ja halunneensa mitata sukuelimensä koon. Teini ei kuitenkaan onnistunut poistamaan johtoa omin avuin, ja pian hänen virtsassaan oli verta. Tapaustutkimuksen julkaisseen Urology Case Reports -julkaisun mukaan teini kiidätettiin hoitoon Lontoon yliopistolliseen sairaalaan USB-kaapelin toisen pään roikkuessa elimen ulkopuolella.

Johto onnistuttiin poistamaan virtsaputkesta kokonaan leikkauksessa. Nuoren onneksi hän toipui tapauksesta nopeasti ja pääsi kotiutumaan jo seuraavana päivänä. Lääkärit ovat tapaustutkimuksessa varoittaneet sijoittamasta vierasesineitä virtsaputkeen. Seurauksena voi nimittäin olla muun muassa virtsatulehdusta, kivuliaita erektioita ja virtsarakon toimintahäiriöitä. Tapaukset ovat harvinaisia, mutta potilaiden virtsarakoista on poistettu sairaaloissa muun muassa neuloja, rautalankaa ja pistaasipähkinöiden kuoria.