Ilves on Suomen ainoa luonnonvarainen kissaeläin. Vaikka kyseessä on Suomen suurpedoista runsaslukuisin, tavataan yleensä hämärässä ja yöaikaan liikkuvaa lajia nykyään melko harvakseltaan.
Pohjois-Karjalan rajavartioston riistakamera onnistui taannoin ikuistamaan harvinaiseksi kuvaillun näyn. Tohmajärvellä liikkui ilves neljän pienen poikasensa kanssa. Rajavartioston mukaan pentuja on yleensä 1-3 kappaletta. Riistakameran kuvat keräsivät Twitterissä runsaasti tykkäyksiä ja ihastuneita kommentteja muun muassa Tampereen Ilves -jääkiekkojoukkueelta.
– Rajan läheisyydessä tutumpi näky on yleensä Lynx moottorikelkka, varsinkin talvikaudella, rajavartioston Twitter-julkaisussa kommentoitiin humoristisesti.
Lynx lynx on latinaa ja tarkoittaa Ilves. Tämä kaunis kissaeläin käveli harvinaisesti 4 pennun kanssa rajan läheisyydessä Tohmajärvellä . Yleensä pentuja on 1-3 kappaletta.
Rajan läheisyydessä tutumpi näky on yleensä Lynx moottorikelkka, varsinkin talvikaudella.#itäraja pic.twitter.com/lCVKYgVRF0
— P-Karjalan raja (@PKarjalan_raja) September 22, 2021
Voit lisätä Staran Googlen ensisijaiseksi lähteeksi klikkaamalla tästä ja ruksittamalla laatikon. Voit myös lukea lisää tähän artikkeliin liittyvistä teemoista ja aiheista, kuten Ilves, Karjala, luonto, Suomi tai laajemmin samasta aihealueesta Viihdeuutiset -osioistamme.