Laskuvarjohyppääjien lentokone teki pakkolaskun – kypäräkamera kuvasi hurjan tilanteen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hollannissa todistettiin kesäkuussa 2021 laskuvarjohyppääjiä kuljettaneen lentokoneen pakkolaskua. Tilanne ikuistui kypäräkameran taltioimaksi videoksi, joka on nyt levinnyt viraalina sosiaalisessa mediassa.

Yhteensä 17 laskuvarjohyppääjää kuljettaneessa Cessna 208B Supervan 900 -lentokoneessa ilmeni moottorivika noin 100 metrin korkeudessa. Lentäjän täytyi suorittaa vaarallinen pakkolasku alapuolella olleelle pellolle. Lentokone pysähtyi lopulta läheisen moottoritien turva-aitaan.

Lentäjän taitojen ansiosta kaikki koneessa olleet selvisivät onnettomuudesta elossa ja ilman merkittäviä vammoja. Videon jakanut henkilö kehotti muistamaan turvavöiden tärkeyden myös lentokoneissa ja opettamaan matkustajille, kuinka hätälaskutilanteissa tulee toimia.