Piritta Hagman rohkeassa kuvassa: ”Alasti nukkuminen auttaa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2003 Miss Suomi -kilpailujen ensimmäinen perintöprinsessa Piritta Hagman tunnetaan nykyään televisiojuontajana ja fysioterapeuttina. Nyt tähti on hehkuttanut sosiaalisessa mediassa alasti nukkumista.

Piritta Hagman jakoi Instagramissa rohkean kuvan, jossa hän poseeraa alasti peitto suojanaan. Kuvatekstissä 42-vuotias tähti kertoo unenlaadun ja määrän aiheuttaneen hänelle haasteita vuosien ajan. Hagman ylistää alasti nukkumisen terveyshyötyjä, sillä hänen mukaansa liian lämpimässä nukkuminen esimerkiksi vähentää syvää unta ja REM-unta.

– Tutkimusten mukaan viileässä ja mahdollisimman pimeässä nukkuminen parantaa selkeästi unen laatua. Paras nukkumislämpötila on 15-20 asteen välillä ja alasti nukkuminen auttaa säätelemään kehon lämpötilaa, Hagman kuvailee.

– Vaatetuksen vähentäminen saattaa nopeuttaa nukahtamista, sillä kehon haihduttaessa lämpöä nopeammin, kehon lämpötilan laskeminen nopeuttaa nukahtamista. Lakanoiden laatuun kannattaa myös panostaa ja luonnonkuidut, kuten ekologinen bambu, tuntuu ihanalta paljaalla iholla. Monelle saattaa olla jopa yllätys kuinka paljon paremmin se säätelee lämpötilaa verrattuna puuvillaan, tähti jatkaa.