Hernekeitto on herkullista arkiruokaa – näin tuunaat seuraavalle tasolle

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalainen hernekeitto tehdään siten, että herneitä liotetaan yön yli ja keitetään sianlihan kanssa. Hernekeitto on yksinkertaisimmillaankin herkullista. Sitä voi kuitenkin tuunaa tilanteen mukaan.

Kokeile lorauttaa hernekeiton joukkoon tomaattimurskaa tai tomaattikeittoa sekä mahdollisesti ripaus chiliä. Hernekeitosta saa kermaista sauvasekottimella ja siten, että joukkoon lorauttaa kuohukermaa. On myös yleistä, että hernekeittoon lisätään maun vuoksi hieman savulihaa ja porkkanaa.

Rohkeimmat kokeilee tehdä kirkasliemistä hernekeittoa, jonne panee kanafileitä possunlihan sijaan. Hernekeiton herneet voi myös korvata linsseillä. Paras maku syntyy yleensä pitkällä hauduttamisella ja sillä, että lisää joukkoon suolaa, pippuria ja meiramia. Katso lisää tästä linkistä.