Salla on Vuoden hiihtokeskus 2021 – äänestyksessä mukana yli 4 000 laskettelijaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry palkitsi jäseniään Vuokatissa 22. syyskuuta järjestetyssä vuosikokouksessa. Salla valittiin Vuoden hiihtokeskus -kunniamaininnan. Salla Ski Resort sijaitsee Itä-Lapissa.

Vuoden hiihtokeskukseksi 2021 valittua Sallaa kuvaillaan raadin arviointiperusteissa keskukseksi, joka kehittää ja monipuolistaa palveluja kestävällä tavalla. Niin raatia kuin kyselyyn osallistuneita laskettelijoita kiehtoo Sallan tunnelma, ensiluokkaisesti hoidetut rinteet sekä kodikas palvelu.

– Salla on hyvä esimerkki siitä, että hiihtokeskusta voi kehittää jatkuvasti ilman, että hiihtokeskuksen alue laajentuisi samalla liikaa. Sallassa on pidetty luontoarvot kunniassa ja samaan aikaan kehitetty laskettelijoille monipuolista ja mielekästä kohdetta. Sallassa panostetaan voimakkaasti myös rinneturvallisuuteen, Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari toteaa.

Koko raadin mielestä Sallalla on omanlainen imago, ja laskijoilta tullut palaute kuvastaa monen mielipidettä: ”Salla on siisti, rauhallinen ja hyvin organisoitu. Todellinen helmi!” Palkintoraadin tärkeänä työkaluna oli kuluttajille Ski.fi-sivuilla tehdyn kyselyn tulokset. Mielipiteensä kyselyssä kertoi yli 4.000 laskettelijaa.