Pappi varasti kirkolta rahaa huumeisiin? Skandaali paisuu

Ohhoh! · Tim Isokivi

Italian Pratossa asuva pappi Francesco Spagnesi on joutunut kotiarestiin rikoksista epäiltynä. Hänen epäillään varastaneen yli 100 000 euroa seurakunnan varoja huumeita ja irstaita intiimejä juhlia varten.

Francesco Spagnesi otettiin The Times -lehden mukaan kiinni poliisin saatua vihjeen, jonka mukaan papin huonetoveri olisi varastanut litran gammahydroksivoihappoa Hollannista. Kaksikon epäillään järjestäneen kotonaan juhlia, joissa huumeita käytettiin ja myytiin eteenpäin. Poliisi löysi Spagnesin kotoa myös crack-kokaiinin polttamiseen mahdollisesti käytettyjä pulloja.

Seurakunnan tilinpitäjä huomasi taannoin Spagnesin nostaneen yli 100 000 euroa rahaa kirkon tililtä. Paikallisen piispan puututtua asiaan Spagnasin kerrotaan alkaneen varastamaan rahaa kirkon kolehdista. Spagnesi oli myös pyytänyt seurakuntalaisilta suoria lahjoituksia, joiden hän väitti menevän vähävaraisille perheille. Spagnesia vastaan ei toistaiseksi ole nostettu varsinaisia syytteitä. Poliisi haastattelee parhaillaan 200 henkilöä, joiden uskotaan osallistuneen Spagnesin juhliin vuosien aikana.