Maanantainana vietetään Kansallista Korvapuustipäivää – näillä vinkeillä onnistut

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Korvapuustien leipominen on perinteistä perheenäitien puuhaa. Syksyllä saa herkutella tuoreella pullalla. Kansallista Korvapuustipäivää vietetään maanantaina 4. lokakuuta. Myllärin tuotekehittäjä Riina Karimaa vinkkaa nyt, kuinka leipomisessa onnistuu parhaiten.

1. Käytä oikean lämpöisiä tuotteita. Ota voi ja kananmunat ajoissa huoneenlämpöön. Jos lämmität aineksia hätäpäissäsi mikrossa, saattaa niistä tulla liian kuumia. Muista, että myös vaivaaminen nostaa taikinan lämpötilaa. Jos laitat korvapuustien väliin voita, huolehdi, että se on huoneenlämpöistä, jotta kohoaminen ei hidastu.

2. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Älä tuijota sokeasti ohjeessa olevaa jauhomäärää, vaan lisää jauhoja vähitellen. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla.

3. Kohota taikina vedottomassa paikassa. Kohotta taikina esimerkiksi mikroaaltouunissa. Lämmitä ensin mikrossa kupillinen vettä, niin saat mikroon mukavasti höyryä ja kosteutta. Laita sitten taikinakulhon mikroon, sulje ovi ja anna kohota noin puoli tuntia. Älä laita mikroa käyntiin.

4. Pakasta raakoja pullia. Voit leipoa kerralla isomman taikinan, mutta jättää osan pullista kypsentämättä. Laita raa’at pullat toisistaan irrallaan sopivaan rasiaan ja laita rasia pakastimeen. Kun haluat kypsentää pullat, ota sopiva määrä pullia edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Muista vielä kohottaa pullat hyvin ennen paistamista.

5. Kohota pullat vedottomassa paikassa. Halutessasi voit laittaa pellillä olevat pullat kohoamaan kylmään uuniin.