Trampoliiniin jumiutunut huuhkaja pelastettiin Paimiossa – pääsee lähipäivinä vapauteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varsinais-Suomen Paimiossa todistettiin elokuun lopussa hälyttävää tilannetta. Ulkona olevan trampoliinin turvaverkkoon oli jäänyt jumiin huuhkaja, joka ei päässyt vapaaksi omin avuin. Huuhkaja oli ehtinyt viettämään turvaverkossa ja jonkin aikaa ja oli siksi pahoin nälkiintynyt. Pöllö toimitettiin Turun eläinsuojeluyhdistys TESYn hoitoon.

Lintua ruokittiin parin päivän ajan käsin, kunnes ruoka alkoi jälleen maittaa. Pöllö alkoikin toipua nopealla tadhilla. TESYn mukaan huukaja on viimeiset viikot ollut ulkotarhassa treenaamassa lentolihaksiaan. Pöllö tullaan vapauttamaan takaisin luontoon jo lähipäivinä. Linnun parantumisesta kiitetään sekä nopeasti ja vastuullisesti toiminutta löytäjää että eläinsuojeluyhdistyksen asiantuneviaa henkilökuntaa.

– Lähipäivinä saamme jälleen kerran olla todistamassa sitä mahtavaa näkyä, kun iso, kaunis lintu lentää takaisin tuttuun metsään jatkamaan elämäänsä, TESYn toiminnanjohtaja Britt-Marie Juup kertoi tiedotteessa.