Ruotsi juhli railakkaasti koronarajoitusten poistamista – 64 prosenttia saanut kaksi rokotetta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsissa on juhlittu koko yö koronavirusrajoitusten poistumista. Maassa eletään nyt normaalisti ja koronavirusta pidetään tavallista ärhäkämpänä influenssana. Kansakunnasta 64 prosenttia on saanut kaksi rokoteannosta. Ruotsissa ei ole ainakaan vielä otettu käyttöön koronapassia.

Ihmiset jonottivat rajoitusten poistuttua yökerhoihin ja ravintoloihin. He tanssivat ja lauloivat, halailivat sekä joivat toistensa pulloista. Aftonbladetin mukaan ihmiset olivat helpottuneita rajoitusten poistamisesta ja ihmisiä oli liikkeellä keskiviikkoiltana enemmän kuin lauantaina ennen pandemiaa.

Juhlimisen nähnyt 30-vuotias sairaanhoitaja Stina oli huolissaan. Sen sijaan ihmiset kertoivat, että osa oli täyttänyt 18 vuotta pandemian aikana ja meni vasta nyt ensimmäisen kerran baariin. Maassa poistettiin myös etätyösuositus. Ihmisiä on kehotettu pitämään etäisyyttä rokottamattomiin kokoontumisrajoitusten poistuttua. Ainakaan viime yönä tätä neuvoa ei noudatettu.

Ruotsissa on sairastunut koronavirukseen yhteensä 1,15 miljoonaa ihmistä. Heistä 98,71 prosenttia on selvinnyt taudista hengissä ja hyvin pieni osa on menehtynyt virukseen. Suurin osa menehtyneistä on iäkkäitä ja pitkäaikaissairaita.