Trainspotting-hahmo saa oman televisiosarjan – päätähti sama kuin elokuvissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi Trainspotting-kirjan ja sen elokuvasovituksen ikimuistoisimmista hahmoista on saamassa oman tv-sarjan. Malttinsa helposti menettävää ja väkivaltaista Francis Begbietä elokuvassa ja sen jatko-osassa näytellyt Robert Carlyle on vahvistanut hahmon edesottamuksista kertovan sarjan olevan varhaisessa tuotannossa.

Tuleva tv-sarja perustuu Irvine Welshin kirjaan The Blade Artist. Robert Carlyle kertoo NME-lehdelle hänen ja Welshin jo käyneen sarjaan liittyviä neuvotteluja mahtaviksi kuvailemiensa tuottajien kanssa. Suunnitelmissa olisi tehdä kirjan pohjalta kuusijaksoinen minisarja.

– Se on massiivinen tarina, joka hyppii Los Angelesista Edinburghiin. Sitä olisi vaikeaa toteuttaa puolentoista tunnin elokuvana, ainakaan jos haluaa pysytellä uskollisena kirjan lähtökohdille, Carlyle kertoo.

The Blade Artist -kirja keskittyy kokonaan Begbien tarinaan. Kirjassa hahmo on kokenut melkoisen elämänmuutoksen ja elää Kaliforniassa vaimonsa sekä kahden lapsensa kanssa.