Uusi nuorisofestivaali helmikuussa Helsingin Jäähalliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Jäähallin valtaa helmikuussa uusi erityisesti lukiolaisille ja muille opiskelijoille tarkoitettu festivaali. Abiza Winter Festival pidetään perjantaina 11. helmikuuta, ja sen lavalle nousevat muun muassa Evelina, William, Rosa Coste. Festivaali on sallittu kaiken ikäisille, mutta alueella on erillisiä anniskelualueita 18 vuotta täyttäneille

Festivaalipäivänä järjestään monessa koulussa vanhojen tanssit. Festivaali sopiikin hyvin vanhojen tanssijoiden iltajuhlaksi, sillä vanhojen päivien tanssijoilla on mahdollisuus juhlaruokailuun Jäähallin VIP-ravintolassa ennen festivaalin alkua. Monissa kouluissa on samoihin aikoihin penkkareita abiturienteille, jotka ovat niin ikää festivaalin tavoittelemaa kohderyhmää.

– Suomesta on puuttunut tällainen kaikille alaikäisillekin sopiva suuren luokan opiskelija- ja koululaisfestivaali. Monet lukiolaiset ja opiskelijat ovat vanhojen tanssien ja abijuhlien aikaan vielä alaikäisiä, eikä heillä ole pääsyä K-18 paikkoihin, kuten hotellijuhliin tai iltaravintoloihin. Abiza Winter Festival täyttää tämän aukon ja toivottaa tervetulleiksi niin alaikäiset kuin 18 vuotta täyttäneet, kertoo festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom.

Useiden koulujen Vanhojen päivän tanssiaiset pidetään Jäähallissa perjantaina 11. helmikuuta iltapäivällä. Näiden koulujen oppilaat voivat jäädä halutessaan paikan päälle ja aloittaa juhlat heti tanssien jälkeen. Abiza Winter Festival tavoittelee yleisökseen nuoria pääkaupunkiseudun lisäksi myös muualta Suomesta.