Nainen löysi luonnosta peräti 4,38 karaatin timantin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Arkansasissa sijaitsevan Crater of Diamondsin luonnonpuiston nimi tarkoittaa timanttikraateria. Nimi ei ole suinkaan vertauskuvallinen, vaan alueella on historiallisesti esiintynyt runsaasti timantteja.

Crater of Diamonds on maailman ainoa yleisölle avoin timantteja sisältävä alue, mikä houkuttelee paikalle vuosittain runsaasti turisteja. Taannoin Noreen Wredberg onnistui tekemään alueelta merkittävän löydön. 23. syyskuuta aviomiehensä kanssa luonnonpuistossa vierailleen naisen mukaan päätyi 4,38 karaatin keltainen timantti.

– En tiennyt vielä silloin kyseessä olevan timantti. Se oli kuitenkin puhdas ja kiiltävä, joten poimin sen mukaani, Wredberg kuvaili NBC-uutissivuston mukaan.

Timantti on suurin Crater of Diamondsista löydetty jalokivi sitten viime lokakuussa löydetyn 4,49 karaatin kiven. Luonnonpuistosta on vuodesta 1906 alkaen löydetty yli 75 000 timanttia.