Google väittää: ”Bing-hakukoneen suosituin hakusana on Google”

Digi · Tim Isokivi

Google on hakukoneena niin suosittu, että harva tulee nykyään edes tajunneeksi sille löytyvän internetistä myös vaihtoehtoja. Yksi Googlen kanssa kilpailevista hakukoneista on Microsoftin Bing.

Googlelle langetettiin taannoin 4,3 miljardin euron lasku, sillä EU-komission mukaan yhtiö on syyllistynyt kilpailun rajoittamiseen. Tapausta käsitellään tuomioistuimessa, sillä Google valitti päätöksestä. Yhtiön mukaan Google on yksinkertaisesti vakiinnuttanut paikkansa maailman suosituimpana hakukoneena.

– Olemme tomittaneet todisteita jotka osoittavat Bing-hakukoneen ylivoimaisesti suosituimman hakusanan olevan ”Google”. Ihmiset käyttävät Google sillä he valitsevat niin, eivät siksi että heidät pakotetaan siihen, asianajaja Alfonso Lamadrid kertoi tuomioistuimessa Bloomberg-lehden mukaan.