Twitch valtavan tietomurron kohteena – vaihda heti salasanasi

Digi · Tim Isokivi

Pääosin peliaiheiselle sisällölle omistettu striimauspalvelu Twitch on joutunut valtavan tietomurron kohteeksi. Verkossa leviää parhaillaan paketti, joka sisältää 128 gigatavun edestä palveluun liittyvää salattua tietoa.

Torrent-tiedostona leviävän paketin kerrotaan Video Games Chronicle -sivuston mukaan sisältävän muun muassa Twitch-sovellusten lähdekoodit, sisällöntuottajien maksutietoja ja viittauksia Steam-pelipalvelun kilpailijaksi suunniteltuun Vaport-sovellukseen. Sen on vihjattu olevan vasta ensimmäinen suunnitelluista vuodettavista datapaketeista.

Vuodettujen tietojen joukossa on väitetty olleen myös salasanoja. Twitch-käyttäjiä onkin varmuuden vuoksi kehotettu vaihtamaan salasanansa ja laittamaan päälle kaksivaiheisen tunnistautumisen. Twitch ei ole toistaiseksi julkaissut virallista tiedotetta tietomurtoon liittyen mutta yhtiön on kerrottu olevan tietoinen asiasta.