Autonrengas roikkui hirven kaulassa vuosien ajan – nyt se on viimein vapaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Coloradon luonnossa on voinut vuodesta 2019 törmätä erikoiseen ja huolestuttavaan näkyyn. Mount Evansin erämaassa on liikkunut vapiti eli kandanhirvi, jonka kaulassa on roikkunut auton rengas.

Viranomaiset yrittivät kauan aikaa- paikantaa hirven irrottaakseen renkaan, kuitenkaan onnistumatta siinä. Eläimen paikantamiseen pyydettiin muun muassa yleisövihjeitä. Colorado Parks and Wildlife -viranomaistaho julkaisi toistuvasti sosiaalisessa mediassa hirvestä kuvattuja riistakameroiden kuvia sekä videoita.

Lauantaina 9. lokakuuta viranomaiset saivat ratkaisevan yleisövihjeen Coloradon Pinestä. Eläin onnistuttiin löytämään ja saamaan kiinni tainnutusnuolen avulla. Rengas irrotettiin leikkaamalla hirven sarvia.

CNN-uutissivuston mukaan luontoviranomaiset yllättyivät, kuinka vähän hirven niska oli kärsinyt renkaan vuoksi. Hirvi pääsi nopeasti palaamaan omille teilleen renkaasta vapaana. Toistaiseksi tiedossa ei ole, kuinka esine päätyi villieläimen kaulan ympärille.