Riisi- ja perunapiirakoita vedetään myynnistä – voivat aiheuttaa vaaran allergikoille

Ruoka Terveys · Tim Isokivi

HoviRuoka Oy on ilmoittanut vetävänsä myynnistä gluteenittomia riisi- ja perunapiirakoita. Takaisinvedettävissä tuote-erissä on omavalvonanäytteissä havaittu kontaminaatiojäämiä kahdesta allergeenistä, seesamista ja sinapista.

Tuote voi kontaminaatiojäämien vuoksi olla vaarallinen seesami- ja sinappiallergisille henkilöille. Muille tuotteen käyttö on turvallista. Takaisinveto koskee neljän kappaleen pakkauksissa myytäviä riisi- ja perunapiirakoita, joiden viimeiset käyttöpäivät ovat 24.10, 29.10 ja 31.10.

Seesamille ja sinapille allergisia kuluttajia on neuvottu palauttamaan virheelliset tuotteet ostopaikkaan tai lähettämään tyhjä pakkaus suoraan HoviRuoalle. Ostos hyvitetään. Jälleenmyyjiä on puolestaan ohjeistettu poistamaan tuotteet myynnistä välittömästi.