Helsinkiläisravintola koronapassin vastustajille: ”Tuttipullosta ilmaiseksi kädenlämpöistä maitoa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa otettiin viikonloppuna käyttöön koronapassi, jolla tuplarokotetut ja koronan jo sairastaneet pääsevät ravintoloihin muiden jäädessä ulkopuolelle. Koronapassin myötä ravintoloissa voi asioida turvallisemmin kuin rokottamattomien kanssa juhliessa.

Koronapassin käyttöönotto on aiheuttanut odottamattoman suuren vastareaktion denialistien, rokotekriittisten ja vastaavien keskuudessa. He ovat ryhtyneet muun muassa häiriköimään ja maalittamaan ravintoloita, joissa rokotetut voivat jatkossa juhlia turvallisemmin. Nyt Helsingissä sijaitseva Pub Sirdie sai tarpeekseen valituksesta ja vastasi kritiikkiin.

Kuva: Pub Sirdie

– Nonni rakkaat hupsukaiset ynnä muut mönkiäiset. Otetaas vielä kerran ja yritetään oikein kunnolla selittää tää juttu. Tuntuu että siellä on vielä muutama joille tää ei ole vielä oikein auennut, Pub Sirdie kertoo Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä ja kertoo ravintolan haluavan mahdollistaa asiakkaille ja henkilöstölle turvallisen paikan nauttia tuopillinen.

– Se, mikä on meitä kuitenkin hakannut tän reilut 1,5 vuotta taloudellisesti maanrakoon on se, että silloin kun me ollaan avoinna – niin me ei olla saatu ottaa 20 paikkaiseen keskiolutlinkoomme kuin 10 ihmistä kerrallaan. Ei tartte olla hirveän suuri matemaatikkonero, että kun tällaisen paikan varsinainen liikevaihto tehdään pääasiassa perjantai- ja lauantai-iltaisin, niin silloin otetaan takkiin ja ihan helvetisti, jos puolet istuinpaikoista on kiellettyjä, ravintola perustelee koronapassin käyttöönottoa.

Ravintola kirjoittaa ymmärtävänsä, että jotkut kuvittelevat tilanteen olevan mahdollisuus taistella ”Illuminatia vastaan”. Ravintolan mukaan asiakkaat saavat pukeutua foliohattuun vaikka joka päivä ympäri vuorokauden ja harmittelee, että jotkut eivät pääse ravintolaan nyt voimassa olevien rajoitusten vuoksi. Ensi viikonloppuna ravintola lupaa tarjota kriittisimmille tilanteeseen sopivaa juomaa.

– Ens viikonloppuna pidetään ovensuussa tuttipulloa, josta voit käydä naukkamassa ilmaiseksi kädenlämpöistä maitoa.