Viranomaisten moka naurattaa – tappajanukke Chuckyn ilmoitettiin siepanneen poikansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa on käytössä AMBER-hälytys, joka jaetaan mediassa pian lapsen tai nuoren katoamisen ilmi käymisen myötä. Tarkoituksena on nopeuttaa esimerkiksi mahdollisten sieppaustapausten selvittämistä.

Taannoin Yhdysvaltojen Texasin asukkaat saivat hieraista silmiään nähdessään tuoreen AMBER-hälytyksen. Sen mukaan Child’s Play -elokuvista tuttu fiktiivinen murhaajanukke Chucky oli siepannut poikansa Glenin. Viestissä Chuckyn kerrottiin pukeutuneen sinisiin farkkuhaalareihin ja olevan aseistautunut valtavalla keittiöveitsellä.

Viranomaistaho Texas Department of Safety on sittemmin todennut epätavallisen AMBER-hälytyksen jakamisen olleen vahinko, ja pahoittelee tapausta. Viranomaiset kertovat KPRC-2 -uutisille kyseessä olleen hälytysjärjestelmän kokeilun yhteydessä tapahtunut virhe. Tapaus ehti kuitenkin herättää suurta hämmennystä ja huvittuneisuutta paikallisten keskuudessa.