Japanilainen lentoyhtiö arpoo matkakohteita seikkailunhaluisille

Matkailu · Tim Isokivi

Moni suunnittelee matkakohteitaan tarkkaan, mutta Japanissa seikkailunhaluisille matkustajille tarjotaan myös aivan toisenlaista tapaa lähteä reissuun. Halpalentoyhtiö Peach Aviation on alkanut myymään mysteerilentoja automaateista käsin.

Automaatin myymät matkakohteet on piilotettu vaaleanpunaisten kapseleiden sisään, joten ostaja ei tiedä etukäteen mihin hän pääsee matkustamaan. Yksi automaatista ostettu lippu maksaa 5 000 jeniä, eli noin 38 euroa. Liput sisältävät vähintään 45 euron arvosta matkustuspisteitä, jotka voi käyttää laitteen arpoman kohdepaikan matkalippuihin.

Matka-automaatteja on tähän mennessä sijoitettu Osakaan ja Tokioon. Sen arpomiin matkakohteisiin on mahdollista lentää Hanedan ja Kansain kansainvälisiltä lentoasemilta. Vice-lehden mukaan Peach Aviation on yllättynyt automaattien suosiosta, sillä elokuusta saakka niistä on hankittu jo yli 3 000 matkaa.