Suomalainen alkoholiyhtiö palkittiin jälleen kansainvälisesti

Ruoka · Tim Isokivi

Suomalaisyritys Arctic Blue Beverages on kerännyt viime vuosina paljon menestystä artesaanigineillään. Taannoin yhtiön tuotteita palkittiin kansainvälisessä Wine and Spirit Competition -kilpailussa.

Arctic Blue Beveragesin tammitynnyrissä kypsytetty ja ensi vuonna myyntiin saapuva Actic Blue Legacy Gin voitti kilpailussa kultaa 95 pisteellä. Pronssisijalle nousi puolestaan maailman ensimmäiseksi gin-pohjaiseksi kauralikööriksi kuvailtu Arctic Blue Oat. Se lanseerattiin Suomessa kesällä 2021.

– On hienoa huomata kuinka laadukkaat tuotteemme saavat entistä laajemmin kansainvälistä tunnustusta. Ammennamme tuotteisiimme inspiraatiota ja raaka-aineita puhtaasta suomalaisesta luonnosta ja on mahtavaa, että niitä arvostetaan myös maailmalla, kuvailee Arctic Blue Beverages Oy:n toimitusjohtaja Valtteri Eroma tiedotteessa.

Arctic Blue Legacy Giniä hehkutettiin kilpailussa tasapainoiseksi, luonteikkaaksi, herkäksi ja poikkeukselliseksi giniksi, jossa maistuvat lempeä kataja ja paahdetun puun aromit. Arctic Blue Oat -kauralikööri puolestaan keräsi kiitosta tuomaristolta aromaattisuuden, yrttisyyden ja kermaisuuden ansiosta.