Syyslomalaisten mopomiitit työllistävät poliisia – useita liikennerikoksia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät muun muassa nuorten kokoontumisajojen valvonta. Viikonloppuna Vantaalla ja Keski-Uudenmaan alueella tapahtuneet mopojen ja autojen kokoontumiset työllistivät etenkin liikennepoliisisektorin partioita.

– Näissä kokoontumissa, joista poliisille ei tullut etukäteen ilmoitusta, tapahtui useita epäiltyjä liikennerikoksia, kuten törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia, liikenneturvallisuuden vaarantamisia, jotka osoittivat piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan, sekä ajo-oikeudetta ajoja, kertoo komisario Asko Sartanen.

Myös muille autoilijoille jaetaan noottia liikennepoliisin puolesta. Lokakuu on yleistä aikaa eläinkolareille, mutta ihmisten kaasujalka on pysynyt raskaana pimeän aikana.

– Viikonloppuna valvoimme myös näkyvästi syysloman paluuliikennettä, erityisesti poliisilaitosalueen pääväylillä ja paluuliikenne sujui pääosin rauhallisesti kaikilla tieosuuksilla. Kuitenkin viikonlopun ilta- ja yöaikaan sijoittuneissa valvontaiskuissa todettiin huolestuttavia ylinopeuksia varsinkin, kun meneillään on pahin vuodenaika eläinkolareita silmällä pitäen, sanoo Sartanen.