Viking Line ryhtyy veloittamaan matkustajiltaan lisämaksua

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viking Line on ilmoittanut lisäävänsä kaikkien laivamatkojensa hintoihin lisämaksun marraskuusta lähtien. Lisämaksun taustalla on polttoaineen hinnan nousu, ja se koskee sekä reittimatkoja että risteilyjä. 1. marraskuuta käyttöön otettavan polttoainelisämaksun vuoksi hinnat kohoavat 90 sentin – 3,80 euron verran.

– Joudumme turvautumaan poikkeukselliseen järjestelyyn, koska polttoaineen hinta on lyhyessä ajassa noussut huomattavasti ennakoitua enemmän. Helpotusta tähän ei ole näköpiirissä ja koska yhtiön talous on pitkän pandemiakurimuksen johdosta erittäin rasittunut, lisäkustannuksia emme enää pysty kaikkien muiden lisäkulujen ohella kantamaan, kertoo Viking Linen myyntiijohtaja Kaj Takolander tiedotteessa.

Esimerkiksi Helsinki-Tukholma ja Turku-Tukholma -matkojen hintaan lisätään 3,80 euron polttoainemaksu. Maksu lisätään marraskuusta lähtien tehtyihin varauksiin ja matkoihin, jotka maksetaan satamassa marraskuun puolella. Myös marraskuusta lähtien asiakkaan muuttamiin aikaisempiin varauksiin lisätään maksu, mutta ennen marraskuuta varattuihin ja maksettuihin matkoihin sitä ei tule. Polttoainemaksu peritään Viking Linen matkoilla tammikuun 2022 loppuun asti.