Japanin prinsessa naimisiin – kuin satukirjojen rakkaustarina

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanin prinsessa Japanin keisari Akihiton lapsenlapsi prinsessa Mako meni kihloihin vuonna 2017 turistirannalla työskennelleen rakastajansa Kei Komuron kanssa. Pariskunnan avioliitto venyi, koska kuninkaallisille ei ole soveliasta avioitua tavallisten kansalaisten kanssa. Liitto aiheutti runsaasti stressiä pariskunnalle.

Japanin yleisradioyhtiö NHK kertoo, että 30-vuotias Mako ja kihlattu Kei Komoro vihittiin vaatimattomassa seremoniassa tiistaina 26. lokakuuta Tokiossa. Komoro oli leikannut poninhäntänsä pois ja hääjuhla oli koruton.

Prinsessa on pyytänyt anteeksi rakkauttaan japanilaisilta. Hän on kertonut rakastavansa miestään ja aikoo seisoa hänen rinnallaan elämänsä loppuun asti. Hän luopui kruunustaan ja palkkioistaan.