Will Ferrell kieltäytyi 25 miljoonan euron roolista: ”Se ei ole hyvä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koomikko Will Ferrellin nähtiin vuonna 2003 Elf-komediassa, joka on noussut sittemmin rakastettujen jouluelokuvien joukkoon. Elokuva oli menestys lippuluukulla, ja tähteä kosiskeltiinkin sen jatko-osaan. Ferrell kuitenkin kieltäytyi.

Will Ferrellille tarjottiin Buddy-tontun rooliin palaamisesta jopa 29 miljoonan dollarin eli noin 25 miljoonan euron palkkiota. Nyt tähti on paljastanut kieltäytyneensä, sillä hän ei pitänyt jatko-osan käsikirjoituksesta.

– Minun olisi pitänyt mainostaa elokuvaa rehellisesti, mikä tarkoittaa että olisin sanonut: ”Voi ei, se ei ole hyvä. En vain voinut kieltäytyä sellaisesta summasta”. Pohdin, voisinko oikeasti tehdä niin. Se tuskin olisi ollut mahdollista, Ferrell avautui The Hollywood Reporter -lehdelle.

Jatko-osasta kieltäytymiselle on todennäköisesti toinenkin syy. Daily Beast -sivuston mukaan Elf-elokuvassa näytellyt James Caan paljasti taannoin, etteivät Ferrell ja ohjaaja Jon Favreau tulleet toimeen kuvauksissa. Caanin mukaan Ferrell olisi ollut valmis näyttelemään jatko-osassa, mutta ei halunnut Favreaun olevan mukana.