Autoilija selitti Mannerheimintiellä kaahausta kiireellä synnytykseen – näin poliisi vastasi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ylinopeussakot ovat tunnetusti maailman mittapuussa aivan omaa luokkaansa, ja täkäläistä järjestelmää pidetäänkin ymmärrettävästi epäoikeudenmukaisena. Koska sakot ovat suuria, on houkutus päästä niiden maksamisesta eroon taloudellisesti merkittävä. Eräs selityksistä on kertoa ajavansa kiireessä esimerkiksi sairaalaan.

Nyt Helsingissä Mannerheimintiellä ylinopeutta kaahannut autoilija on kertonut olleensa matkalla synnytykseen, joka voi olla aidosti kiireellinen tilanne. Selitys sai ymmärrystä myös poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtajalta Dennis Pastersteinilta, joka kertoi tänään tapauksesta sosiaalisessa mediassa kuvan kera. Nähtyään syntymätodistuksen hän nimittäin perui sakon ja muutti sen kirjalliseksi huomautukseksi ja lähetti kirjeen mukana myös lahjan.

– Kuski haki oikaisua liikennevirhemaksuun. Mannerheimintiellä perheellä jälleen kiire synnytykseen. Syntymätodistuksen mukaan lapsi syntyi reilun tunnin kuluttua. Muutin maksun huomautukseksi ja laitoin uudelle kansalaiselle heijastimen tervetulijaislahjaksi, Dennis Pasterstein kirjoitti.