Varkauden kerrostaloräjähdystä tutkitaan rikoksena – yksi kuollut

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerrostaloasunto räjähti Varkauden Kauppakadulla myöhään sunnuntai-iltana kello 22:52. Itä-Suomen poliisin mukaan asunnosta löydettiin kuollut henkilö. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä tuhotyönä sekä kuoleman- ja palonsyyntutkintana.

Poliisi, pelastuslaitos ja ensihoito saivat ilmoituksen rakennuspalosta. Paikalle menneiden viranomaisyksiköiden havaintojen mukaan yhdessä asuinhuoneistossa oli tapahtunut räjähdys ja räjähdystä seurannut tulipalo. Räjähdyksen voimasta kolmikerroksisesta kerrostalosta sortui parveke ja seinärakenteita. 

Pelastuslaitos pelasti vaurioituneesta rakennuksesta neljä henkilöä, jotka kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi ja hoidettaviksi. Poliisin tietojen mukaan pelastetuilla ei ole vakavia tai pidempää sairaalahoitoa vaativia vammoja. Pelastettujen lisäksi rakennuksesta evakuoitiin kaikki tapahtumahetkellä paikalla olleet henkilöt.

Tämänhetkisten tietojen mukaan räjähdykseen ei liity muita epäiltyjä kuin asunnosta menehtyneenä löytynyt. Poliisi jatkaa vainajan henkilöllisyyden varmistamista sekä tapahtumapaikkatutkintaa yhteistoiminnassa pelastuslaitoksen kanssa. Poliisin arvion mukaan rakennus on toistaiseksi asuinkelvoton ja Varkauden kaupungin sosiaalitoimi on järjestänyt asukkaille tilapäismajoitusta.