Vihreät kuulat -trendi paisuu – tulee seuraavaksi kauppoihin levitteenä

Ruoka · Tim Isokivi

Fazer on valmistanut Vihreitä kuulia vuodesta 1929 lähtien, mutta niiden suosio suomalaisten keskuudessa vaikuttaa vain kasvaneen viime vuosina. Markkinoilla on nähty perinteisten makeisten lisäksi muun muassa Vihreät kuulat -jaffakeksejä, jäätelöä ja konvehteja.

Nyt Fazer on lanseerannut uuden Vihreät kuulat -tuotteen. Vihreitä kuulia myydään nyt myös levitettävässä muodossa 280 gramman lasipakkauksissa. Yhtiön mukaan uutuustuote soveltuu niin leivontaan, levitteeksi kuin juustojenkin kera nautittavaksi.

Tuotteelle on todennäköisesti kysyntää, sillä vuosittain vihreitä kuulia valmistetaan 25 miljoonaa kappaletta ja niistä noin 17 miljoonaa syödään jouluisin. Vihreitä kuulia -levite ilmestyy kauppojen marmeladihyllyille marraskuun aikana. Päärynäpohjainen tuote on paistonkestävä, vegaaninen, gluteeniton ja laktoositon, eikä se sisällä liivatetta.